Efterfødselstræning tager udgangspunkt i, at kroppen for nylig har været igennem en stor belastning og langsomt skal komme sig. Der er fokus på at skabe en god kontakt til bækkenbunden og på at samle delte mavemuskler, så du igen kan føle dig stærk i din egen krop. Træningen er inspireret fra pilates og yoga og du oplever derfor en rolig start på til genoptræningsforløb efter din graviditet og fødsel. Forløbet vil gradvist blive progredieret således du oplever at sværhedsgraden øges i takt med at din krop er klar.  

På mine efterfødselshold vil du også få en masse undervisning i din krop og hvad den netop har gennemgået, samt hvordan vi skal adressere kroppen i fremtiden. Din krop vil nemlig for altid være en efterfødselskrop efter du har født. Vi bruger ca. 10-15 minutter på at snakke om et relevant emne inden vi starter med at  træne. Derfor er træningssessionen 1 time og 15 minutter hos mig. 

Emnerne vi berører er bl.a.:

  • – Helingstider efter fødsel
  • – Bækkenbunden og dens funktioner 
  • – inkontinens mm.
  • – Bækkenbunden efter fødsel 
  • – Fysisk aktivitet og efterfødsel
  • – Delte mavemuskler 
  • – Holdning og dagligdags hacks til at få træningen ind i hverdagen

 Det anbefales at lave en individuel samtale og undersøgelse inden opstart, så det undersøges, om der er særlige områder, der skal fokuseres mere på end andre. 

Holdene er små med kun 6 deltagere på hvert hold og strækker sig typisk over 8 gange. Du kan løbende holde øje med nye hold under booking af tid på hjemmesiden. Har i et ønske som mødregruppe om at træne på et lukket hold, kan i altid kontakte mig og høre nærmere og eventuelt finde en dag der passer jeres mødregruppe. 

Børnene kan stå trygt og rart under halvtag og sove, imens mor træner –  og ellers er der plads til at have dem med indenfor, hvor de kan ligge på et legetæppe og kigge på, mens mor træner.  


Generelt om efterfødselskroppen

De første 3 mdr. efter fødsel skal man lave low load aktiviteter, det vil sige øvelser med lav intensitet. Du kan efter 6-8 uger begynde at træne mere målrettet, såfremt du har det godt i din bækkenbund og ingen komplikationer har. Det anbefales at du genoptræner din bækkenbund og din kropskerne og gerne hos en der har viden indenfor området, så du får den korrekte træning til din bækkenbund fra start. 

Det er utrolig vigtigt at man får styr på sin kropskerne og bækkenbund, før man ligger for meget belastning på kroppen. Kroppen har trods alt været igennem en lang og omstændig proces med at gro en baby og dernæst føde den. Kroppen har slet og ret brug for restitution og derefter den rette genoptræning. Op imod 30-50 % af kvinder vil på et tidspunkt i livet opleve gener i form af inkontinens eller nedsynkning af underlivsorganer. Dette vil vi gerne forebygge ved den rette træning med rette belastning, så sådanne komplikationer kan undgås.