Om mig

Mit navn er Mathilde Brun Sørensen, og jeg ejer FysioBrun. 

Min interesse i fertilitetsfremmende fysioterapi skyldes, at jeg selv har været i behandling, både Inseminationsbehandling og in vitro fertilization (IVF) bedre kendt som reagensglas behandling, for at opnå graviditet. 

Medicinsk set var årsagen til min mands og min infertilitet nedsat sædkvalitet. Da snakken faldt på at få baby nummer tre, ville vi gerne undgå fertilitetsbehandling. Jeg konsulterede derfor min kollega, som netop var i gang med at starte fertilitetsfremmende fysioterapi op. Det blev vejen frem for os. I forløbet blev jeg meget klogere på min egen krop, og hvad den kunne og ikke kunne. Årsagen til vores infertilitet lå ikke kun hos min mand. Min livmoder er bagudvendt, hvilket bevirker dårlig tømning af livmoderen ved menstruation, som gjorde, at jeg blødte gammelt blod ved menstruationsstart, døjede med smerter, oppustethed og forstoppelse. Jeg var ligeledes stresset og havde tidligere ved en gynækologisk undersøgelse fået påvist en muskelknude i min livmoder – alt sammen noget, der modarbejder en graviditet. Min kollega gav mig tre behandlinger, og jeg blev sat i gang med fertilitetsfremmende øvelsesterapi. Dernæst fik både min mand og jeg laserterapi op til ægløsning. Det tog 3 måneder, og så stod jeg med en positiv test, som blev til baby nummer 3. 

Grundlæggende er jeg også meget interesseret i smerter i bækken og ryg og forsøger hele tiden at opgradere mig med nyeste viden og kurser for at kunne møde mine klienter. Og naturligt i forlængelse af alt dette behandler jeg også gravide og kvinder der har født.

Kurser

  • Grundkursus i fertilitetsfremmende fysioterapi ved Anne Marie Jensen
  • Mojzisova Method 2: Focus on ribs and repetion of pelvis and lumbal columna ved Vlasta Bezvodova and Michaela Stredova (Fertilitets fysioterapi)
  • Undersøgelse og behandling af voksne med inkontinens ved Dansk Selskab for Urologisk, Gynækologisk og Obstetrisk Fysioterapi
  • Mekanisk Diagnostik & Terapi (MDT – McKenzie) – ryg
  • Stress og fertilitet ved Thilde Vesterby
  • Temadag om smerter i bækkenet ved DOGUF
  • Follow-up kurser i fertilitetsfremmende fysioterapi